logo
Gästlägenheten

Gästlägenheten

Nya rutiner från juni 2023

Gästlägenheten

Brf Sjötungan har en (1) gästlägenhet som medlemmar boende i föreningen har möjlighet att korttidshyra till sina gäster pris 400:-/dygn. Lägenheten finns på Myggdalsvägen 28 och är endast avsedd för övernattning och korttidsuthyrning


Bokning

Du bokar gästlägenheten på samma sätt som tvättstugorna. Du kan boka via nätet alternativt gå till en av tavlorna vid fristående tvättstuga 3 (vid M26 – M28), M20, M64, M96 eller vid bastun. Det är alltså respektive medlem som bokar lägenheten åt sin gäst och också ansvarar för bokningen.


Betalning

Att hyra gästlägenheten kostar 400kr/dygn. Bokade dygn debiteras i efterhand på din avgiftsavi från Fastighetsägarna. Tidigare kunde din gäst betala hyran via Payson det går inte längre så du får som medlem själv får göra upp om betalning med din gäst.


Behörighet

När man bokat lägenheten läggs behörigheten in på den boendes brickor automatiskt precis på samma sätt som när man bokat tvättstugan.


Här bokar du gästlägenheten

Klicka här


Tillgång till lägenheten

Du har tillgång till lägenheten 15.00 – 12.00 Det är du som boende som bokar ”din” gäst och det är du som medlem som öppnar lägenheten med din bricka där behörigheten finns, detta gäller bara första gången. I lägenheten finns två stycken nyckelbrickor som går till porten, lägenheten och sophusen. Dessa brickor ska ligga kvar i lägenheten vid avflyttning.


Städning

Du som medlem ansvarar för att gästlägenheten blir städad när ditt besök lämnar. Vi rekommenderar samma procedur som vid bokningens start, fota av lägenheten samt säkerställa att de två nyckelbrickorna hänger på plats. Medlem står själv för div förbrukningsvaror under hyrestiden så som toalettpapper, handtvål och diskmedel. Föreningen står för rengöringsmedel som fylls på vid behov. Börjar rengöringsmedlet ta slut får ni gärna skicka ett mail till Mail till gästlägenheten så ser vi till att det bir påfyllt.


Uthyrningsregler

Lägenheten kan endast hyras av medlemmar boende i Brf Sjötungan. Eventuell avbokning måste ske senast 14 dagar före bokat datum. Vid senare avbokning debiteras 400 kr. Lägenheten får bokas högst 7 dagar i rad. Tillträde till lägenheten sker tidigast klockan 15.00, nyttjande dagen. Max en bokning i systemet åt gången. Förbokning av lägenheten kan ske tidigast 4 månader innan uthyrning. Lägenheten ska återlämnas i städat skick, ostädad lägenhet debiteras medlem som bokat med 500 kronor. Förbrukningsmaterial såsom till exempel diskmedel, hushålls- och toalettpapper står du som medlem själv för. Bäddlinne och handdukar ingår inte. Kuddar och täcken finns för sex personer.


Ordningsregler

Allt använt husgeråd ska diskas, torkas och läggas/ställas på avsedd plats. Dammsuga/moppa och fukttorka golven. Ställa tillbaka möbler och plocka undan. Torka av handfat och toalett. Töm och torka ur kylskåp och skafferi. Rökning är ej tillåten i lägenheten. Rökning får ske utomhus under förutsättning att askkoppar används samt att aska och fimpar från cigaretterna tas om hand, ej tillåtet att fimpa i planteringar eller på marken. Inga husdjur får vistas i lägenheten (pga. allergirisk). All uppkommen skadegörelse som sker i lägenheten eller tillhörande angränsnings ytor är hyresgäst/medlem ersättningsskyldig för. Detta gäller för skada på både fasta såväl som lösa inventarier. Tänk på grannarna! Inga störande ljud mellan klockan 21.00–08.00


Jour

Vid akuta fel såsom brand, vattenskada, glaskross eller liknande vänligen vänd er till räddningstjänsten alternativt fastighetsjouren.

Fastighetsjouren: Måndag till torsdag 07.00–17.00 och fredag 07.00–16.00. 08–617 76 00 Akuta fel, efter kontorstid och helger. 08–657 64 50

Är man som gäst vållande till en skada kommer utryckningen vidarefaktureras till medlem som är ansvarig för bokningen.


Ytterligare information

Brf Sjötungan har en (1) gästlägenhet som medlemmar boende i föreningen har möjlighet att korttidshyra till sina gäster pris 400:-/dygn. Lägenheten finns på Myggdalsvägen 28 och är endast avsedd för övernattning och korttidsuthyrning, där fester/sammankomster och dylikt inte accepteras. Lägenheten ligger i markplan och består av 2 rum med sovplats och matplats för sex (6) personer. Matrummet har matbord med sex stolar och två extra klaffstolar samt en dagbädd med två sovplatser. I det andra rummet finns en våningssäng som ger två sovplatser, och en bäddsoffa med två sovplatser samt sitthörna med två fåtöljer och läslampor. Lägenheten är fullt utrustad sånär som på handdukar, lakan och örngott. I lägenheten finns WC med dusch, TV, gratis Wifi, klockradio men även ett litet pentry utrustad med Micro, vatten- & kaffekokare, brödrost, kok- & stekkärl samt porslin för sex (6) personer. OBS! Det är inte tillåtet att röka eller medföra husdjur i lägenheten. Vid misskötsel kan du bli avstängd från möjlighet att nyttja lägenheten i upp till två år. Lägenheten skall vara fullgott städad då den lämnas. Städinstruktioner finns i lägenheten. Det är du som hyresgäst/medlem som ansvarar för att lägenheten är städad då dina gäster lämnar lägenheten. Vid undermålig städning, skadegörelse etc. kommer du som hyresgäst/medlem att bli ersättningsskyldig.


2024-01
logo